Compressie hulpmiddel voor de thorax, oksel, flank, buik en rug

Therapeutisch compressie hulpmiddel t.b.v. langdurig functieverlies van bloed- en/of lymfevaten

 

Dit compressie hulpmiddel is op recept verkrijgbaar en wordt vergoed als er sprake is van een  langdurig functieverlies van bloed- en/of lymfvaten

Indicaties zijn;
– Primair lymfoedeem
– Secundair lymfoedeem
– Venous lymfoedeem (CVI)
– Lipoedeem
– Anders;

Behandelduur: 
Chronisch

Gebruiksadvies:    
– Dagelijks
– Dag en nacht
– Te gebruiken op geleide van klachten

– Verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart
– Volledig naadloos
– Dubbel laags voor extra steun en comfort
– Standaard hoesjes in de cup voor de prothese(s)
– Voorsluiting    (haken/ogen of rits)
– Drukklasse II

Ons therapeutisch compressie hulpmiddel voldoet aan alle eisen welke door de dermatoloog, oncologisch chirurg, plastische chirurg, huid-en oedeem therapeuten en zorgverzekeraars wordt gesteld aan een dergelijk product.

Let op; Indien u een chemokuur of bestralingen ondergaat, adviseren wij u te overleggen met uw behandelend specialist of u een compressie hulpmiddel mag dragen.
Zie ook menu “Contra indicaties”

Functionaliteit

Het afvoeren van lymfevocht wordt gestimuleerd door middel van compressie zodat ophoping van lymfevocht rond het bovenlichaam wordt tegengegaan. Het al aanwezige lymfevocht wordt op een natuurlijke wijze gereduceerd en afgevoerd. Door de combinatie van compressie op het lichaam en lichaamsbeweging werkt elke spierbeweging als een onderhuidse massage. Veel lichaamsbeweging heeft een ondersteunend effect. Oedeem in de oksel, rond de borst, buik, rug, en bij de schouderbladen wordt al heel snel minder.

Heeft u last van zenuwpijn, dan zult u merken dat de klachten snel afnemen en/of verdwijnen tijdens het dragen ervan.  Het gebruik van dit compressie hulpmiddel is echter geen garantie dat uw zenuwpijn-klacht niet meer terugkomt zodra u het uittrekt.

Belangrijk is dat u het consequent elke dag minimaal 8 uur draagt, gedurende 3 maanden. Onderbreekt u het een dag binnen de 3 maanden a.g. dan is de kans dat u weer volloopt heel groot. Om dit te voorkomen dringen wij erop aan de therapie periode volledig door te lopen.
Na 3 maanden adviseren wij u het altijd te dragen bij indicatieve risico’s.

Na de 3 maanden heeft u de thoraxbandage altijd nodig bij indicatieve inspanningen, zoals;

  • Inspanningen rond en om het huis en/of tuin
  • Tijdens vele takken van sport
  • Als u gaat vliegen (kort of langdurig)
  • Bij extreem warm weer
    (trek de DTB dan aan zodra het afkoelt en draag deze totdat u naar bed gaat)
  • Indien u inspannende arbeid verricht adviseren wij u elke dag de DTB
    te dragen

Lymfoedeem na een borstkankeroperatie is een chronische aandoening en blijft levenslang een risico. Zelfs jaren na een borstkankeroperatie kunt u chronisch lymfoedeem ontwikkelen. Het is dan van belang dat u in overleg met uw behandelend arts zo snel mogelijk een DTB aanschaft om erger te voorkomen.

Voor informatie of advies kunt u contact opnemen met de ervaringsdeskundige van Lymphcomfort via het menu “Contact”

Een informatie pakket ontvangen?

Comfort

Het dragen van de thoraxbandage wordt ervaren als prettig en zeer comfortabel. De thoraxbandage geeft steun rondom rug, buik en borst. Er wordt gebruik gemaakt van huidvriendelijk en hypo–allergeen materiaal.
De thoraxbandage is vormgegeven als een hemd en word uitsluitend geleverd met een voorsluiting, voor de dames met een cup. Een Bh is niet meer nodig. Wij leveren in de kleuren wit en zwart.

Bestellen en declareren

Wanneer u een thoraxbandage is geadviseerd bijvoorbeeld door uw huid-en oedeemtherapeut en u wilt deze aanschaffen, dan heeft u een receptformulier van Lymphcomfort nodig om voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen.
Voorafgaand aan uw afspraak bij Lymphcomfort kunt u het recept door uw behandelend specialist of huisarts laten ondertekenen.
Het ondertekend recept kunt u afgeven tijdens uw afspraak bij Lymphcomfort.
Zonder ondertekend recept kunnen wij u geen DTB leveren.

Als u de kosten van een DTB voor eigen rekening neemt omdat meer dan 2 DTB’s wenselijk is, dan is een ondertekend recept in dat geval niet nodig.

U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen voor het aanvragen van een receptformulier en het plannen van een afspraak.

Als u niet mobiel bent of lichamelijk niet in staat naar onze locatie te komen bieden wij u de  mogelijkheid een afspraak te maken bij u aan huis.

In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld een spoedafspraak is het mogelijk dat wij langskomen in de praktijk van uw huid- en oedeemtherapeut of in het ziekenhuis.

U ontvangt tijdens de afspraak 2 thoraxbandages  daar u deze opbouwend 3 maanden overdag en indien nodig, op advies van uw oedeemtherapeut of arts, ‘s-nachts draagt.
De thoraxbandage zullen wij samen met u passen en beoordelen.

Elk half jaar moet de thoraxbandage vervangen worden omdat deze onderhevig is aan een natuurlijke slijtage. Er kunnen ook andere factoren zijn waardoor de functionaliteit is veranderd, bijvoorbeeld door vermindering van het oedeem.

Zorgverzekeraars vergoeden ons compressie hulpmiddel voor het bovenlichaam vanuit de basisverzekering

De prijs van ons compressie hulpmiddel is € 699,-

Wij verzorgen voor u de declaratie bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor ontvangt u van ons een Lymphcomfort receptformulier dat ondertekend moet worden door uw huisarts of specialist.