Magneet massage

Magneet massage

Al sinds de oudheid is de geneeskracht van magneten bekend. De Chinezen gebruikten vroeger al magnetisme voor genezing. In de traditionele Chinese geneeskunst past men accupunctuur toe, waarbij gemagnetiseerde naalden worden gebruikt.

Een magneetmassage geeft een ontspannen effect. Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam wordt hierdoor geactiveerd. Een behandeling met magneten stimuleert de doorbloeding, helpt zwellingen en ontstekingen verminderen en littekens worden aanzienlijk verzacht door de massage met een magneet.

Magneetkracht kan voor diverse lichamelijke klachten worden gebruikt. Heeft u last van pijnlijke spieren of plekken waar een klacht zich openbaart, dan zult u merken dat een magneetmassage zelfs door een lichte aanraking verlicht. De magneetmassage kan gegeven worden over 1 laag kleding alsook op de blote huid. Voor het beste effect heeft de massage direct op de huid de voorkeur.

Bloed en magnetisme

De mens zit wonderbaarlijk in elkaar en veel lichaamsprocessen spreken ook voor wetenschappers nog steeds tot de verbeelding. Hoe wonderlijk ons lichaam functioneert, blijkt uit de doorstroming van het bloed in de longen. Het bloed verandert namelijk, het neemt daar zuurstof op. In dit proces ligt ook het antwoord op vele vragen of magnetische kracht van invloed is op het bloed en dit is inderdaad het geval.
Zuurstofarm hemoglobine bevat ongepaarde elektronen en is daarom paramagnetisch, dat betekent dat de aantrekkingskracht door een extern magneetveld wordt versterkt. In zuurstofrijk hemoglobine bevinden zich geen ongepaarde elektronen. Daarom is het di-magnetisch en verzwakt het onder invloed van een extern magneetveld, hetgeen tot een afstotingseffect leidt.

Een gegeven in interactie tussen het bloed en een magneetveld is het begrip ‘geldrolvorming’. Het verkleven van rode bloedlichaampjes, wat wordt gemeten als een lage bezinkingssnelheid. Bij geldrolvorming vermindert het totale aandeel rode bloedlichaampjes dat bepalend is voor zuurstoftransport. Dit kan leiden tot een onvoldoende toevoer van zuurstof, naar de hersenen en de andere organen, de spieren enzovoorts. IJzer vormt de kern van hemoglobine. Omdat hemoglobine reageert op magneetkracht, is ook in het geval van geldrolvorming een beïnvloeding mogelijk, en de positieve ervaringen met magneetmassages of het dragen van magneetsieraden moet ook in die context worden gezien.

Een massage inplannen?

Wanneer niet masseren?

De magneetmassage voeren wij niet uit bij mensen met een pace-maker of andere medische apparatuur met batterijen. De magneten kunnen de batterij leegtrekken.

Bij vrouwen in de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt een magneetmassage afgeraden.

Water drinken na een massage

Na de massage krijgt u een glas water aangeboden. Een massage bevordert de afvoer van afvalstoffen. Water helpt de vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam. Tijdens het drinken kunt u even bijkomen, eventueel nog wat napraten over de behandeling of de effecten.

Tarieven

Deelmassage per 15 minuten € 17,50
Littekenmassage 15 minuten € 12,50

Graag contant en gepast betalen.