Wie zijn we

Na een warme ontvangst zullen wij in gesprek gaan over uw specifieke klachten. Als ervaringsdeskundige / ex-borstkankerpatiënt met chronisch lymfoedeem kan Elly Kouwenberg aanvullende informatie geven om uw herstel te ondersteunen en uw welzijn te vergroten. Persoonlijke begeleiding en oog voor U vinden wij een belangrijk onderdeel van ons werk. Er wordt dan ook genoeg tijd ingepland voor het passen van ons compressie hulpmiddel alsook het beantwoorden van eventuele vragen. Medische vragen kunnen wij niet beantwoorden, daarvoor moet u echt bij uw specialist zijn.

Onze werkwijze

is product- en maatwerkspecialist met centrale aanmeetlocatie en/of persoonlijk aan huis.

is persoonlijk gericht en betrokken

onze thoraxbandage is uniek in zijn soort.

ervaringsdeskundige mbt borstkanker en chronisch lymfoedeem.

Eigenaresse Elly Kouwenberg;

In 2003 kwam het idee in mij op een product te bedenken dat het ontstaan van lymfoedeem kan voorkomen of eenmaal ontwikkeld, zou kunnen reduceren. De reden hiertoe was mijn eigen herstelproces na de tweede keer de diagnose ‘borstkanker’.
Diverse operaties waren het gevolg en ik ontwikkelde daardoor een chronisch lymfoedeem.

Ik heb 2x borstkanker gehad, in 1989 en 2002.
Na de laatste diagnose bleek later dat ik belast ben met een gemuteerd BCRA 1 gen.
Amputatie van beide borsten en verwijdering van de eierstokken bleek noodzakelijk.

Vanaf 2002 t/m 2010 heb ik 18 operaties  moeten ondergaan.
Als eerste de noodzakelijke operatie(s) en daarna een chemokuur en bestralingen. Daarna koos ik voor een reconstructie van beide borsten met onderhuidse protheses.
Helaas ontstond er een complicaties tijdens de reconstructie van beide borsten hetgeen zich telkens herhaalde na noodzakelijke vervanging van de protheses.
De keren dat de protheses moesten worden vervangen (binnen een tijdsbestek van 3 jaar) zijn niet meer op één hand te tellen.
Hierdoor zijn er in mijn bovenlichaam lymfklieren- en lymfvaten ernstig beschadigd en zullen zich helaas nooit meer herstellen.
Ik ontwikkelde daardoor een chronisch lymfeoedeem rondom het operatiegebied en de rest van het bovenlichaam ook wel de thorax genoemd.

Het lymfevocht hoopt zich op waar het kan omdat het niet langs de normale weg (na verwijdering beiderzijds van de okselklieren)  afgevoerd kan worden.
In mijn geval was er sprake van een extreem ophoping van lymfvocht in het hele bovenlichaam.

Mijn compressie hulpmiddel is na een ontwikkelingsproces vanaf 2003 t/m 2006 door mij in de markt gezet en ben ik in 2007 het bedrijf Lymphcomfort gestart.

Het helpen en bijstaan van mijn medemens met chronisch lymfoedeem is voor mij een enorme drijfveer en geeft me ontzettend veel voldoening binnen mijn werk.

Geregistreerd Europees Intellectueel eigendom van Lymhcomfort sinds 2009
Inclusief auteursrecht op alle documentatie en copyright.

DESIGN REGISTRATION NR.    European Union
001606195-0001                           01-09-2009

Elly